Viikkotiedote (vkot 19-20)

Nettikätilöintityöpaja

13.-14.5.2011 Mikkelissä, Otavan Opistolla järjestettiin ensimmäinen Suomen nettikätilöiden, verkostojen fasilitaattoreiden ja verkostokätilöiden tapaaminen. Nettikätilöintipajan ohjelma koostui pääosin osallistujien välisestä kokemusten jakamisesta. Osallistujilla oli toisiaan täydentävää asiantuntemusta muun muassa ryhmäfasilitoinnista, sosiaalisesta mediasta, verkostoanalyysista ja ennenkaikkea erilaisia kokemuksia niin onnistumisista, kuin pieleenkin menneistä kokeiluista verkostokätilöinnissä.

Noin kaksikymmentä osallistujat sekä paikalla että verkossa edustivat erilaisia verkostoja; mm. Suomen twitteristit, SomeTime2011, Helsinki Region Infoshare , YVI-hanke, Sometu, Monkey Business, Maaseutu opettaa -hanke, Nettikansa, FreeLabHelsinki, HUB Tampere, HUB Jyväskylä sekä monia muita yritys-, hanke-, oppimis- ja opiskeluverkostoja. Työpaja oli järjestetty Pauliina Mäkelän ja Antti Poikolan ennalta valitsemien teemojen pohjalta (kuten Verkoston muotokuva ja anatomia, Itseorganisoitumista pitää organisoida, Verkoston elinkaari sekä Verkossa ja livenä), mutta vapaalle keskustelulle varattiin paljon aikaa. Tapahtuman aikana yhteenvetoa ja muistiinpanoja tehtiin yhteisöllisesti muistioon, jonka sisältö tullaan viemään Nettikansan eli Nettiajan yhteiskunnan Mahdollista-wikiin. Twitterissä aiheeseen liittyviä viestejä löytää hashtagilla #nettikatilo.

Tapahtuman aikana kuvattiin myös osa ohjelmasta Oskari Uotisen, Ville Venäläisen ja Pauliina Mäkelän toimesta Bambuseriin:

Nettikätilöt osallistuivat oman ohjelmansa ohella myös Otavan Opiston toukokuun pajan ohjelmanumeroihin, jotka kuvattiin Viddleriin:

Jatkosta nettikätilöt sopivat, että yhteyttä pidetään eri sosiaalisen median välineiden avulla, verkostoidutaan ja tavataan seuraavan kerran SomeTime2011-tapahtumassa.

Tulevia tapahtumia

Touko-elokuussa

Sometu Ning

Voit tuottaa omaa sisältöä blogienkuvien ja videoiden muodossa Sometu Ning-sivustolle sekä osallistua keskusteluihin ja ryhmien toimintaan. Sinun ei tarvitse välttämättä luoda omalle toiminnallesi erillistä maksullista Ning-sivustoa, vaan voit käyttää Sometu Ning-sivustoa. Kun järjestät jonkun maksuttoman tai maksullisen tapahtuman, niin käy lisäämässä tapahtuman tiedot Sometun tapahtumasivulle. Näin muutkin Sometu-verkoston jäsenet saavat tapahtumasta tiedon ja voivat osallistua.

toukokuu 19, 2011, kirjoittanut PauliinaMakela

Leave a Reply