Viikkotiedote (vko 23)

Tiedotus ja viestintä Sometussa

Sometu-wikiin on laadittu yhteenveto, kuinka Sometussa hoidetaan tiedotusta ja viestintää vuonna 2011. Sometulla on toimintaa erilaisilla sosiaalisen median kanavilla. Tärkeimpänä on ns. kotipesänä toimiva Ning-yhteisö. Tänään jäseniä on 3904. Sometu Ningin kautta lähetetään Sometun jäsenille sähköpostiin verkostoviestejä ajankohtaisista asioista sekä tulevista tapahtumista. Aiemmin lähetetyt verkostoviestit kerätään Sometu wikisivulle http://sometu.wikispaces.com/VerkostoviestitSometu-wiki toimii tietovarastona, jonne kerätään tietoja Sometun toiminnasta. Monet tapahtumat suunnitellaan yhteisöllisesti wikin avulla. Sometun Facebook-sivulla (tykkääjiä 958) kerrotaan ajankohtaisista aiheista, tulevista tapahtumista ja julkaistaan Sometun blogikirjoitukset. Sometun Twitter-profiilissa (seuraajia 1277) julkaistaan ajankohtaisia aiheita, tulevia tapahtumia ja automaattisesti Sometun sekä Mahdollista.fi -blogin blogikirjoitukset. Sometu blogissa jaetaan tietoa viikkotiedotteella kerran viikossa ajankohtaista asioista, kiinnostavista linkeistä, keskusteluista, tulevista tapahtumista ja erilaisista löydöistä eri sosiaalisen median kanavilta. Sometulaisblogit ovat sometulaisten julkaisemia blogeja, joiden blogikirjoitusten virtaa voi seurata AVO-hankkeen Avoinvirta-sivuston etusivulla ja Sometu Ning-yhteisön etusivulla. Sometulla on Qaiku-kanava, jonka viestit näkyvät Sometu Ning-yhteisön etusivulla. Delicious-palvelussa sometulaiset tallentavat omia linkkejään sometu -tägillä, jolloin ne myös näkyvät Sometu Ning-yhteisön etusivulla.

Matkatoimisto SoMen perusti Sometu-verkosto AVO-hankkeen tuella kevään 2010 ITK-konferenssia varten. Matkatoimisto SoMessa voi vierailla koska tahansa päätapahtuman aikana ja esittää kysymyksiä liittyen sosiaalisen median käyttöön. Voi pyytää opastusta ja vinkkejä uuden työkalun käyttöönottoon ja ongelmatilanteisiin. Matkatoimisto SoMella ei ole valmiita ohjelmanumeroita, vaan asioita ratkaistaan neuvontapisteessä pistäytyvien ehdoilla. Matkatoimisto SoMe sai hyvää palautetta, joten sen toimintaa päätettiin jatkaa tulevissa tapahtumissa. Tähän mennessä Matkatoimisto SoMe on ollut mukana ITK2010 konferenssissa, DCL2010 konferenssissa, ITK2011 konferenssissa ja Mobiilikesäkoulussa.

Sometu-verkoston jäsenet voivat kertoa omista tulevista tapahtumistaan lisäämällä ne Sometu Ningin Sometu-tapahtumiin. Sometu-verkoston jäsenten omien tapahtumien lisäksi vuonna 2011 Sometu on ollut mukana seuraavissa tapaamisissa, joita suunnitellaan lisää vuoden aikana: EDUCA, Tulevaisuus haastaa opppimisen 2011 -seminaari, Liikkeelle! kohti ilmiöpohjaista oppimista tapahtuma, ITK2011 konferenssi, Otavan Opiston nettikätilöintityöpaja ja Mobiilikesäkoulu.

Sometu-verkostolaisille tehtiin jäsenkysely ensimmäisen kerran keväällä 2009. Uusi kysely on käynnistetty toukokuussa 2011. Kyselyssä kysytään sosiaalisen median välineiden käyttöä sekä toiveita ja ajatuksia verkoston kehittämisestä. Tuloksia tullaan hyödyntämään hankkeen puitteissa kaikkien Sometu-verkostolaisten hyväksi ja kyselyyn pääsee vastaamaan osoitteessa http://digiumenterprise.com/answer/?sid=653492&chk=Z859ZBZD. Tähän mennessä kyselyyn on saatu jo yli 200 vastausta, kiitos kaikille vastaajille!

SomeTime2011-tapahtuma – seuraa myös etänä

SomeTime2011 järjestetään perjantaina ja lauantaina 10. – 11.6.2011 Espoossa Aalto Design Factorylla. SomeTime2011 kokoaa sosiaalisen median aktiivikäyttäjät ja vaikuttajat yhteen verkostoitumaan ja ideoimaan sosiaalisen median käyttötapoja. Tapahtuma on avoin ja järjestetään yhteisöllisesti, itseorganisoituvasti ja talkoohenkisesti. Tänä vuonna tapahtumaan odotetaan 250 osallistujaa. Tapahtuman teemoja ovat tänä vuonna yrittäjyys, oppiminen, maailmanparantaminen, kulttuuri ja taide. Voit seurata etänä tapahtumaa Twitterissä #SomeTime2011 haulla, Twitterissä SomeTime 2010 ja 2011 osallistujalistalla, Facebookissa ja livenä sometime.purot.net/live -wikisivulla.

Tulevia tapahtumia

Kesä-elokuussa 2011

Syys-joulukuussa 2011

kesäkuu 9, 2011, kirjoittanut PauliinaMakela

Leave a Reply