Viikkotiedote (vko 25-26)

Sosiaalisen median kouluttajat

Etsitkö ihmisiä, jotka osaavat kertoa ja kouluttaa sosiaalisen median asioista? Oletko itse koulutuskeikkoihin kallellaan tai ainakin toisinaan valmis? Toteuttaako organisaatiosi tai yrityksesi sosiaalisen median koulutusta? Sometu-wikissä on lista, josta löydät tällä hetkellä 83 kouluttajaa. Käy sieltä poimimassa itsellesi kouluttaja tai lisää omat tietosi taulukkoon. Jos wikiin kirjoittaminen ei onnistu, taulukon alla on lomake, jolla samat tiedot voi jättää. Mikäli omat tietosi ovat jo listalla, käy tarkistamassa, että tiedot ovat ajan tasalla, kaunis kiitos.

Facebook-ryhmän päivitys

Oletko Facebookissa ns. vanhan mallisen ryhmän ylläpitäjä? Mikäli olet, niin sinun tulisi päivittää vanha ryhmä uudeksi. Täältä löydät ohjeet.

Haluatko oppia espanjaa?

WordDive tarjoaa ilmaisen, Espanjaan sijoittuva seikkailupelin, WordDive Aventura. Timo-Pekka Leinonen kyselee kommentteja Facebook-sovelluksesta. Pelissä tutustutaan 15 mielenkiintoiseen kaupunkiin. Eteneminen tapahtuu espanjan kieltä opiskellen. Nopeammin voi edetä, jos kaverit kutsuvat kaupunkiin, jossa jo ovat. Muita sosiaalisia aspekteja ovat postikorttien lähettäminen ja oman etenemisen postaaminen Facebookissa.

Näkymätön oppiminen

Tero Toivanen perusti toukokuun alussa uuden ryhmän Sometuun nimeltään Näkymätön oppiminen – Invisible Learning – Aprendizaje Invisible. Ryhmään on jo liittynyt 59 jäsentä. Käy tutustumassa ryhmän sisältöihin, sillä keskustelu näkymättömästä oppimisesta kasvaa koko ajan ympäri maailmaa.

Oletko alkumetreillä omalla sosiaalisen median oppimispolullasi?

Voit käydä kertomassa omista kokemuksistasi Johanna Aurasen perustamassa Untuvikot-ryhmässä ja pohdiskella Lilli Väisäsen aloittamassa keskusteluketjussa, kuinka jäsennät olennaisen tiedon tulvan keskellä,

Qellumaan la-su 13.-14. elokuuta

Sometulaisten ja qaikulaisten yhteinen rento kesätapahtuma, Qelluntai, järjestetään tänä kesänä toisen kerran. Viime kesänä qellumassa olivat 25 aikuista ja 2 lasta Lepaalla. Nyt ajankohdaksi jäsenistö on äänestänyt 13.-14.8.2011. Muutama Sometun jäsenkyselystä poimittua toivetta pyrimme toteuttamaan sillä, että tapahtuma on viikonloppuna, eikä häiritsi monen työkiireitä sekä alueena olisi Pirkanmaa. Kuuteen paikkaan on lähetetty tarjouspyynnöt. Paikka vahvistetaan mahdollisimman pian, viimeistään heinäkuun lopulla. Tapahtuman teemoiksi on tähän mennessä ehdotettu oppimispohjaisia ilmiöitä ja lukiodiplomiin liittyviä taide- ja taitoaineita (Heikki Hallantie), visualisointia ja sen erilaisia muotoja (Minna Takala), mokaamista (Juho Kauppi), kouluja & avoin dataa (Antti Poikola). Mikä sinua kiinnostaa? Käy kertomassa mielipiteesi teemakeskusteluun, kiitos. Lähde rohkeasti mukaan ja virittäydy tunnelmaan etukäteen katsomalla viime kesän qelluntain kuvia!

Sometun vuoden 2011 tapaamisia ja toimintaa

Vuoden 2011 tapaamisista ja toiminnasta Sometussa on kerätty tietoa Sometu-wikiin. Sometun jäsenkysely sulkeutui 16.6. ja vastauksia saapui 216. Kaunis kiitos kaikille vastaajille! Kyselyn tuloksista laaditaan yhteenveto ja se julkaistaan elokuussa.

Tulevia tapahtumia

Sometu-verkoston jäsenet siirtyvät kesälaitumilla ja samoin Sometun blogi kesälomailee heinäkuun loppupuolelle. Ihanaa kesää ja aurinkoista lomaa kaikille Sometun 3920 jäsenelle!

Elokuussa 2011

Syys-joulukuussa 2011

kesäkuu 29, 2011, kirjoittanut PauliinaMakela

Leave a Reply